GEMSPOON: G.s.One

geplaatst in: Jo Nieuwsbericht | 0

 

 

Ontwerpers

Dirk Vrints, binnenhuisarchitect en Jo Den Haerynck, juwelenontwerpster hebben samen een handjuweelobject ontworpen dat het midden houdt tussen servies en bestek.
Het model werd recent geregistreerd.

De kruisbestuiving tussen architectuur (functie, constructie en vorm) en juwelenontwerp (het ontwerpen van een kostbaar kleinood voor het lichaam ) hebben tot dit ontwerp geleid.

 

 

 

 

 

De visie achter het ontwerp:

De culinaire creaties van masterchefs te presenteren als smaakvolle, kostbare kleuredelstenen op het gepresenteerde hand/ring-object, de G.s.One.

Door te “downsizen” gaat hij/zij die het hapje gepresenteerd krijgt, eerst met volle aandacht het object aan de hand schuiven. Het tactiele aspect van het koesteren in je eigen hand samen met het visuele aspect, gefocust op de kleurrijke artistieke creatie en de minutieuze arbeid hieraan voorafgegaan, zorgen samen voor een bewust vertragingsproces.

Uiteindelijk komt dan als laatste de smaak aan de beurt, de apotheose, het genieten van de creatie. Drie zintuigen worden op die manier bewust, intens geprikkeld.
De vertraging van het ganse proces , vergroot de waarde van het gepresenteerde en verheft het naar een hoger, uniek “nivO!”.

Het hapje krijgt op die manier zijn verdiende appreciatie en zal ook langer in de herinnering naleven omdat er als het ware een volledig ritueel rond gecreëerd werd.

 

De uitvoering:

Het object kan in verschillende materialen gerealiseerd worden zelfs in porselein en in edel metaal.

Mogelijke doelgroep:

Restaurants, traiteurs, cateringbedrijven, hotels, privé.